SIIKA
2 perattua ja suomustettua siikaa
1 tl suolaa
1 l tuoretta pinaattia
1 mieto chili
1 sitruuna
MARINADI
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl soijaa
3 rkl ruokosokeria
1 rkl korealaista gochujang-chilitahnaa
2 rkl viinietikkaa
PINNALLE
1 punainen keskivahva chili
LISÄKSI
folioarkkeja, öljyä
GRILLATTUA SYDÄNSALAATTIA JA KIMCHIKASTIKSETTA
4 pientä sydänsalaattia
KIMCHIKASTIKE
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 tl raastettua inkivääriä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl viinietikkaa
0,5 rkl ruokosokeria
1 – 2 tl korealaista gochujang-chilitahnaa
2 tl kalakastiketta
Pyyhkäise siiat kuivaksi talouspaperilla.ja leikkaa terävällä veitsellä viiltoja kalojen nahkaan ruotoon saakka. Ripottele kalojen sisälle suolaa.
Huuhtaise pinaatinlehdet lävikössä. Halkaise chili ja raaputa siemenkodat pois. Pese sitruuan ja viipaloi. Lado kalojen sisälle tuoretta pinaattia, sitruunaviipaleita ja halkaistut chilit. Nosta kalat öljyllä voideltujen folioarkkien päälle.
Kuori ja hienonna marinadiin tulevat valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipuli, soija, ruokosokeri, chilitahna ja viinietikka. Valele marinadia kalojen päälle. Grillaa keskilämmöllä välillä kalaa marinadilla valellen 15 – 20 minuuttia, kunnes kalan evät irtoilevat ja liha tuntuu pehmeältä ja kypsältä. Käännä kalaa kypsentämisen aikana 1 – 2 kertaa. Viipaloi kypsän kalan päälle chiliä.
Voit myös kypsentää kalat uunipellillä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia riippuen kalojen koosta.
Grillaa lisukkeeksi sydänsalaattia. Halkaise ja huuhtele salaatit. Sekoita keskenään kimchikastiketta varten valkosipulimurska, inkivääriraaste, oliiviöljy, viinietikka, ruokosokeri, chilitahna ja kalakastike. Grillaa salaatteja pari minuuttia välillä käännellen. Levitä tarjoiluvadille. Pirskottele päälel kimchikastiketta.
Resepti: Suvi Rüster / Etiketti
Kuva: Valokuva Elvi Ristan kuvasta lehdestä Etiketti