Hunteerausta

Meänmaassa on ihan omanlaisensa kulttuuri

Salla Saarela, hunteeraaja

9.7.2020

Meänmaassa on ihan omanlaisensa kulttuuri ja kieli ja olemisen tapa. Kesällä yhtenä päivänä sitä pysähdytään oikein ajatuksella hunteeraamaan.

Meänmaan päivää vietetään molemmin puolin väylää aina heinäkuun puolivälissä, 15.7. Niin tänäkin vuonna, myös Kukkolankoskella. Vuonna 2007 otettiin käyttöön Meänmaan flaku ja se liehuu salossa koskella juhlapäivänä.

Tänä vuonna koskikentällä järjestetään tapahtuma Meänmaan päivänä kello 12 – 14. Meänmaalaiset kulttuurivaikuttajat Esa Rautiainen ja Elina Söderström tuovat paikalle musiikki-tarinaesityksen, mukanaan Jani-Petteri Hägg. Esitys pitää sisällään jokilaakson tarinoita ja lauluja sekä muita pohjoismaisia laulelmia.

Esa ja Elina vetävät myös alueen pieniä kulttuuritoimijoita tukevaa Trokareita ja Kylttyyriä -hanketta, jonka puitteissa tämäkin esitys saadaan ohjelmaan. Siitä voi lukea lisää vaikka täältä. Kyllä kannatti Kukkolankoskella hanketta vetävän Salla-hunteeraajan verkostoitua Esan ja Elinan kanssa, kun nyt voidaan yhteistyönä tarjota tällainen hieno juttu!

Facebookista löytyy tapahtuman käytännön yksityiskohdat, klikkaa tästä. Ja näillä uusilla kotisivuilla on oma osionsa Meänmaasta jollet ole vielä huomannut. Osio täydentyy ajan myötä mutta jo nyt sieltä löytyy vähän tietoa Meänmaasta.

Tulehan siis sinäkin mukaan viettämään Meänmaan päivää Kukkolankoskelle! Musiikkiesitys kestää noin tunnin ja koskikentällä on myös kahvitarjoilu. Kesäistä säätä on tilattu. Näkemisiin!

Tapahtuman järjestää Kuas sitte jos emmä met itte -hanke ja ProSiika ry. Hanketta tukee Outokaira Tuottamhan ry.