Siikaceviche

Siikaceviche

SIIKACEVICHE

AINEKSET

 400 g nahatonta siikafileetä
1 kpl pieni punasipuli
1/2 kpl pieni fenkoli
1 kpl chili
1 kpl valkosipulinkynsi
4 kpl limetin mehu
1 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
2 rkl ruokosokeria
1/4 tl suolaa
1 kpl kourallinen hienonnettua korianteria tai minttua
2 rkl oliiviöljyä

TYÖVAIHEET

Leikkaa siikafilee noin sentin kokoisiksi kuutioiksi.

Kuori ja hienonna punasipuli ja fenkoli pieniksi kuutioiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja valkoiset kalvot ja hienonna malto. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

Purista limeteistä mehut kulhoon. Sekoita joukkoon inkivääri, ruokosokeri ja suola. Lisää siikakuutiot ja kasvikset fenkolia lukuunottamatta. Anna maustua kylmässä noin tunti.

Lisää joukkoon korianteri ja fenkolikuutiot. Valuta päälle oliiviöljyä. Tarjoa siikaceviche grillatun patongin tai nachojen kanssa.

Resepti: Suvi Rüster / Helsingin Sanomat
Kuva: Helsingin Sanomat