Sitruunainen uunimade

Sitruunainen uunimade

SITRUUNAINEN UUNIMADE

AINEKSET

 1 (800 g) kokonainen nyljetty made
 1 tl suolaa
 ½ sitruunaa
 2½ dl ruokakermaa
 ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
 ½ dl ruohosipulia hienonnettuna
 1 dl parmesaaniraastetta

TYÖVAIHEET

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Ripottele nyljetyn mateen päälle suolaa.

Pese sitruuna lämpimällä vedellä, pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla. Vedä sitruunan kuoresta lastuja kuorimaveitsellä.

Sekoita kulhossa ruokakerma ja puolikkaan sitruunan mehu. Kaada seos uunivuokaan. Nosta made vuokaan. Aseta mateen päälle sitruunan kuorilastuja.

Kypsennä uunin keskitasolla 25 minuuttia. Valele madetta kypsentämisen aikana muutaman kerran sitruunakermaliemellä.

Ripottele kypsän mateen päälle hienonnettua tilliä ja ruohosipulia. Raasta päälle vielä parmesaanijuustoa.

Resepti: Suvi Rüster / Helsingin Sanomat
Kuva: Elvi Rista / Helsingin Sanomat