Tule mukhaan!

Tule mukhaan!

Rento kesäpäivä koskella? Lippokalastuksen kokeilu? Herkullista varrassiikaa? Kannatusjäseneksi yhdistykseen? Perinteen suojelemiseen voi osallistua monin tavoin. Tältä sivulta löydät lomakkeen, jolla voit osallistua auki olevaan nimikeräykseen Unesco-pyrkimystemme tueksi tai muuten ilmaista kannatuksesi. Tervetuloa mukaan toimintaan!

TULE MUKHAAN – KOM MED!
nimikeräys 2022         

Tule mukhaan tukehmaan perinnekalastusta ja siian hyvinvointia Tornionjoela!

Tornionjoen koskikalastus halutaan pitää elinvoimaisena rajajokemme molemmilla puolilla ja varmistaa perinteen siirtyminen seuraaville sukupolville. Lisäksi on meneillään hanke, jonka myötä Tornionjoen koskikalastusta esitetään hakijaehdokkaaksi kansainväliseen Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon, yhdessä Suomen ja Ruotsin perinteenharjoittajien- ja tukijoiden kanssa.

Nimikeräyksellä vahvistetaan Kukkolankosken Unesco-pyrkimysten tukijajoukkoa. Nimilistaa ja annettuja lomakevastauksia voidaan käyttää Unescon hakuprosessin eri vaiheissa: ne voivat muodostaa osan aiehaun ja varsinaisen haun hakumateriaalia.

 

KOM MED – TULE MUKHAAN!
Namninsamling 2022

Kom med och stöd tradtionsfisket och sikens välmående i Torneälven! Forsfisket på båda stränder av Torneälven ska hållas levande och försäkra att traditionen går över till följande generationer. Ytterligare pågår ett multinationellt projekt för att få forsfisket till Unescos förteckning över immateriella kulturarv, tillsammans med finska och svenska traditionsutövare och traditionsvänner.

Genom att fylla i den här blanketten kan du visa ditt stöd för verksamheten.

 

 

Minun kulttuuriperintöni?

  • Sinä, jolla on juuret Kukkolankosken, Matkakosken tai Vuennonkosken apajapaikkojen ympärillä, voit olla ylpeä siitä, että Tornionjoen koskikalastus on osa sinun omaa kulttuuriperintöäsi.
  • Sinä, jolla on juuret muualla Tornionjokivarressa, voit olla ylpeä Tornionjoen koskikalastuksesta, sillä se on osa Meänmaan ja Tornionlaakson kulttuuria ja siten osa sinun omaa kulttuuriperintöäsi.
  • Sinä, jolla on juuret muualla, voit myös olla ylpeä Tornionjoen koskikalastuksesta, sillä se on osa kahden maan yhteistä kulttuuriperintöä ja siten osa sinunkin omaa kulttuuriperintöäsi.

Sinä olet tervetullut mukaan vaalimaan omaa kulttuuriperintöäsi sinulle sopivalla tavalla, sillä tapoja on monia. Voit viettää vaikka rentoa kesäpäivää koskella hyvän ruuan ja kulttuurin parissa tai kokeilla lippokalastusta ja varrassiian valmistusta. Kerro, millä tavalla sinä haluaisit olla mukana ottamalla meihin yhteyttä.

Jäseneksi yhdistykseen?

Vuonna 2010 Tornionjokilaaksossa perustettiin ProSiika ry vaalimaan kestävää siikakantaa ja perinteistä koskikalastuskulttuuria. Yhdistykseen kuuluu yksilöitä ja yhteisöjä, jotka haluavat tukea perinnekulttuuria: kalastajia mereltä ja jokivarresta, paikallisyhteisöjen jäseniä, yrittäjiä, kulttuurista kiinnostuneita. ProSiika ry toimii aktiivisesti koskikalastuskulttuurin säilyttämiseksi toteuttamalla sitä edistävää viestintää, kehityshankkeita ja  yhteisiä suojelutoimenpiteitä.

Sinä, yhteisösi ja yrityksesi voivat liittyä nyt tai myöhemmin ProSiika ry:n varsinaiseksi tai kannatusjäseneksi mukaan vaalimaan Tornionjoen koskikalastusperinnettä ja tukemaan sen Unesco-matkaa. Yhteisöjäsenet saavat logonsa esiin sivustolle.

Jäsenmaksut:
Yksilöjäsenyys: 10 € / vuosi
Yksilön ainaisjäsenyys: 100 €
Yhteisöjäsenyys: 50 € / vuosi
Yhteisön kannatusjäsenyys: 200 € / vuosi

Ota yhteyttä!