Vartin lehtikaali-siikapelti

Vartin lehtikaali-siikapelti

Ainekset

400 g ohuita ruodottomia siikafileitä
200 g lehtikaalia
2 rkl kapriksia
2 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua chiliä
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä

Sitruunaöljy

 1/2 sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria

TYÖVAIHEET

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Leikkaa kalafileet annospaloiksi.

Revi lehtikaali isoiksi paloiksi, poista paksu lehtiruoti. Sekoita kulhossa kaali, kaprikset, öljy, chili, suola ja pippuri. Laita myös kalapalat kulhoon ja sekoita nostellen.

Levitä lehtikaali uunipellille tai -vuokaan ja laita kalat kaalin päälle. Paista uunissa 15 minuuttia.

Tee sitruunaöljy. Purista mehu kulhoon. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja sokerilla.

Lusikoi sitruunaöljy kaloille juuri ennen tarjoamista.

Resepti: Anu Brask / Glorian Ruoka & Viini
Kuva Panu Pälviä / Glorian Ruoja & Viini